WAT IS Lazarus 7KEER7 tour?

faq_afbeelding.png

De Lazarus 7keer7 tour is een brede, open en vrije brainstorm over de toekomst van het christendom in Nederland. In 2014 trokken we door Nederland met de vraag: Wat waardeer je in het christendom zoals het nu in Nederland functioneert en zou je willen dat bewaard bleef? Wat moet hoognodig anders? En wat moet radicaal verdwijnen? In 2016 stelden we in 7 bijeenkomsten aan telkens 7 verschillende denkers, doeners en kunstenaars de vraag om met nieuwe ogen naar hun geloof te kijken; Welke ontdekking, welke ervaring, welk inzicht heeft jou van je stoel doen vallen? Wat heeft jou het meest veranderd? Het resultaat vind je hier. In 2017 gaan we weer op pad nu met de centrale vraag 'progressief christelijk, hoe dan?'.


WAT IS ER BIJZONDER AAN de Lazarus tour?

Dat het zo breed, open en vrij is opgezet. We willen input van alle mogelijke mensen die ons kunnen inspireren. Dat kunnen jonge theologen zijn, maar ook gelovigen die al zeventig jaar ervaring hebben.


WANNEER EN WAAR ZIJN DE BIJEENKOMSTEN?

Op de maandagavonden van 8 mei tot 19 juni, door het hele land heen. De laatste avond is in Hilversum en is meer samenvattend van aard. De locaties worden nu gezocht en begin april bekend gemaakt waarna ook de kaartverkoop van start kan gaan.


WAT DOEN JULLIE MET DE OPGEDANE KENNIS EN ERVARING?

Bijna alles wat op de avonden gebeurt, filmen we en kun je hier op deze site zien. Zo kan iedereen de roadtrip van een afstandje volgen. Wil je live deelnemen en meedenken, koop een ticket voor een of meer van de avonden en praat en beleef mee. De laatste avond bundelen we de ervaringen en presenteren we de belangrijkste bevindingen. 


Hoe ziet een avond eruit?

We zitten in een kroeg en beginnen met zeven optredens van elk zeven minuten. Dat is het eerste uur. Het uur erna besteden we aan brainstormen en gesprek met de bezoekers.


Hoe kom ik aan kaarten?

Binnenkort start de verkoop van kaarten. Laat je mailadres hier achter en je krijgt als eerste de kans om een kaartjes te kopen.